2010. október
H K S C P S V
« szept   dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

mi is történt az első fél évben? hát, az biztos, hogy a kajálással jól megküzdünk. eleinte nem akart hízni, aztán kapott tápit, aztán anya visszacsinálta csak anyatejesre… aztán megint nem akart hízni, majd megint tápi és már egyre több tápi, mert sajna egyre kevesebb a tejcsi :-(

egy hónaposan megműtötték. jövő hónapban kell visszamenni kontrollra. reméljük, hogy semmi baj nem lesz, és mindent elég hosszúra hagytak és nem kell újabb műtét.

voltunk koponya, csípő és hasi UH-on. a csípőjével vissza kell menni kontrollra. ide hétfőn (okt. 18-án) megyünk, de ez tuti, hogy rendben lesz.

fél éves korára meg tud fordulni mind a két oldalra, bármelyik irányba. feláll, félig felül (még egy kézzel támaszkodik a biztonság kedvéért :-) ), mászik (rendesen kézzel lábbal). a mászás miatt ideges voltam kicsit, mert nem akart rendesen mászni. csak a lábait húzta de a kezét nem vitte utána és előrevetődve, kicsit olyan kukacmozgással haladt előre. aztán volt itt a védőnő és mondta, hogy ez valóban nem túl jó így, úgyhogy mutatott egy tornát, amivel az agyat lehet stimulálni a mászáshoz szükséges ellentétes mozgásra. és láss csodát a gyerekem 5 nap múlva mászott… anya meg mérhetetlenül boldog volt :-)

még nem tud egyedül megülni, de már elég jól halad vele. a babakocsiban egy darabig elvan, de nem nagyon szeret sokáig benne, mert annál nagyobb a mozgásigénye. a hordozót kifejezetten utálja, de hát sajna muszáj azt használni. vettünk már neki új gyerekülést, de még nem volt érkezésünk kipróbálni. de ami késik nem múlik :-)

a gyümiket 6. hónapos korában kezdtem el adni neki. eddig őszibarackot próbáltunk. kisebb-nagyobb sikerrel… meg almát, de ez nem volt elég édes, nem annyira jött be neki. estére, vacsira már pár hete rizspépet kap. éjszaka pedig 2. napja kap tápit, mert meguntam, hogy éjszaka 2 óránként keltünk enni… hiába, be kell látni, ha fogyóban a tejcsi :-(

a fél éves státuszon 7330 gramm és 65 cm volt. majdnem meglett a duplázás (7500 lett volna a dupla). de azért anya így is elégedett :-)

Leave a Reply