2010. június
H K S C P S V
    júl »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

egy hónaposan elvittük megnézetni a gyerekklinikára, hogy csak a le nem szállt heréje tapintható az alhasánál, vagy esetleg sérve van.

az esélytelenek nyugalmával mentünk el a klinikára, mert már a születésekor a dél-pestiben is megnézték ezt, és ott csak annyit mondtak, hogy nem szállt még le a heréje, de majd lefog, ne izguljunk…

csütörtök reggel mentünk a klinikára és előtte való este fürdésnél teljesen kitüremkedett és bekeményedett a heréje (amelyik nem szállt még le). a sebészetről a doktornéni elküldött UH-ra, hogy megbizonyosodjon róla, hogy tényleg sérv-e, és tényleg az volt. :-( egy hatalmas sérv, amit a dél-pestiben nem láttak!!! fel voltam (vagyok) háborodva ezen. pedig ez veleszületett sérv volt, nem menet közben alakult ki. azért kellet SOS megműteni, mert a heréje a sérvtömlőhöz kapcsolódott és nem is tudott volna leszállni!

meg elküldött vérvételre is, mert, hogy azt mondta, hogy ezt SOS meg kell műteni, úgyhogy holnap reggel jöhetünk is vissza… hát, anya elég rosszul viselte és sírt is kicsit, de csak úgy, hogy Hunor ne lássa… aztán meg aznap voltunk altatóorvosi vizsgálaton is.

péntek reggel fél 8-ra mentünk a kórházba. éhgyomorra kellett vinni Hunort, vagyis hajnali 3 után csak egy kis teát ihatott, de azt is csak reggel 6-ig, utána semmit. mivel ilyen kicsike volt, őt műtötték először. kb. egy órát izgultunk (anya kicsit pityergett) mire lejött a doktornéni, aki közölte, hogy a műtét jól sikerült, de Hunort fel kellett vinni az intenzívre, mert altatásból ébresztés után nem vett magától levegőt és lélegeztetni kellett, de ne izguljunk nincs semmi baj, csak megfigyelésre viszik fel, és ha nincs semmi baj, akkor már délután lejöhet az osztályra.

szerencsére nem volt semmi baj, úgyhogy délután már lejöhettünk. fél 2 körül kapott először inni egy kis teát, kapott előtte infúziót és úgy kb. 2 körül etethettem meg. persze magamnak nem vittem váltóruhát, pedig kellett volna… úgyhogy apának volt egy köre haza :-)

egy éjszakát bent kellett tölteni, mert még nagyon kicsi volt Hunor. ezt a műtétet egyébként 5-6 hónapos korban szokták megcsinálni és akkor haza is mehet a baba már délután. a műtét során levitték a heréjét is a zacsiba. fél év múlva kell kontrollra menni, hogy megnézzék, hogy minden madzagját (pl. ondóvezeték) elég hosszúra hagyták-e, hogy ebből később ne legyen baja. ha nem, akkor újabb műtét… ajánlom nekik, hogy elég hosszú legyen minden! :-D

azóta nagyon szépen gyógyult a sebe, már csak egy vékony csíkocska emlékeztet a műtétre.

Leave a Reply